Ibiza dansvloerAfrikaanse dans met Fanny Heuten

en percussionisten

Ibiza, een eiland vol contrasten..., trendy discotheken, hippies en tijgerprints, drag queens, jetset, dreunende techno, pluimen, toeters en bellen,... Dat is het beeld wat je van deze parel in de Balearen steeds opnieuw op je netvlies geprojecteerd krijgt in de media. In realiteit is dit echter maar een heel klein, overbelicht facet van een wondere wereld die "Eivissa" heet. De contrasten zijn er wel groot maar toch mild. Je kan er de drukte van de stadjes opzoeken. Je kan rust vinden in de bergen. Je kan genieten van ontelbare mooie stranden. Maar overal ontdek je op Ibiza een uitgesproken rode draad van tolerantie ten opzichte van kleuren, culturen, meningen en levensfilosofieën. Iedereen vertelt er z'n eigen verhaal en elk verhaal krijgt er z'n plaats onder de miljoenen sterren die je er aan het eind van de dag toedekken. Ibiza heeft ook de naam een mystieke plek te zijn en is zo sinds oudsher een trekpleister voor mensen die de speciale krachten opzoeken die van het eiland zouden uitgaan. Jaren geleden trokken we naar dit eiland en verloren er ons hart. 
Wat deze stages ook extra bijzonder maakt is de deelname van plaatselijke cursisten, verwacht je aan een internationale sfeer en uitwisseling!

Verblijf en maaltijden

We verblijven in een typisch Ibiçenca hostal net buiten San Carlos, een dorp aan de oostkust van het eiland. Omgeven door heuvels ligt het hostal op wandelafstand van het strand, van op het terras kan je de zee ruiken! We slapen in kamers van 2 à 3 personen. Het ontbijt en avondmaal worden geserveerd op het zalige terras. Je kan je verwachten aan een Spaans menu! Ontbijt en avondmaal zijn inbegrepen in de stage, drank betaal je zelf.

De stage
Er zijn 5 lesdagen van telkens 4 uur. We voorzien ook een vrije dag. Dansen doen we buiten in de prachtige natuur. Zaterdag 23 juli is de aankomstdag en zaterdag 30 juli de vertrekdag. De lessen starten dus op zondag.

Afrikaanse dans met Fanny Heuten en percussionisten
Fanny Heuten is een passionele danseres, reeds 25 jaar intensief, onderzoekend en gefascineerd door Afrikaanse dans, waarbij het steeds op zoek gaan naar een eigen lichaamstaal en kleur een groot deel uit maken van de choreografische composities gebruikt in haar lessen en workshops.
Haar focus ligt vooral op Afrikaanse dans, maar al die tijd ging haar interesse ook uit naar andere dansstijlen, waar ze zich intensief in verdiepte en waardoor ze een heel eigen en unieke dansstijl ontwikkelde.

Ze geeft lessen en workshops in binnen- en buitenland en is vooral bekend om haar passionele, eigenzinnige en uitgesproken manier van lesgeven.

Gedurende deze dansstage zal er veel aandacht besteed worden aan opwarming (fysieke voorbereiding, lichaamsbewustwording, stretchen, relaxatie) en lichaamswerk. Uitgedaagd worden je eigen kleur te ontdekken, je lichaamstaal te ontwikkelen en grenzen te verleggen, vormen naast de techniek een groot onderdeel van de workshop.
De interactie tussen dansers en muzikanten is essentieel. Door de intensiteit van de stage geven we ons lichaam de kans om de bewegingen intens te beleven; door repetitiviteit, in harmonie met de muziek en door een choreografie dieper uit te bouwen in samenspel met de muzikanten.