Hassan

Zoals reeds aangekondigd stopt Carte Blanche vzw vanaf januari 2017. We zijn blij dat de lessen Theater Imrovisatie worden verder gezet door Stage Rumours vzw.
De lessen blijven in het Oude Badhuis ( dinsdag) en starten weer vanaf 10/1/2017.

Je kan je via deze weg inschrijven:

www.stagerumours.be
info (ad) stagerumours.be
0478/320 767 * 0478/319 265De lege ruimte...

Deze cursus staat open voor iedereen, die ongeacht zijn niveau of voorkennis, de acteur – de speler in zichzelf wil ontdekken of verder exploreren.
Er wordt vertrokken van de lege ruimte als thema, waarbij via duidelijke opdrachten, vragen, rekwisieten,.. elke week een sfeer wordt opgeroepen, die je uitnodigt en uitdaagt tot spelen.

 Enkele voorbeelden:
Wat is de ruimte in theater?
Wat betekent improvisatie in theater?
Wat is de relatie tussen de ruimte en improvisatie?
Wat is de relatie tussen ons leven en theater?

Hassan Khayoon, Irakees, theatermaker en acteur studeerde aan het Conservatorium in Bagdad (Regie), daarna aan de Universiteit van Bagdad, Akademie van Schone Kunsten, waar hij zijn Bachelor of Fine Arts behaalde (Specialisatie; Theaterregie).In zijn theaterwerk maakt hij vooral gebruik van experimentele technieken en veel beelden. 

Enerzijds geven deze beelden hem verschillende visuele mogelijkheden en anderzijds probeert hij zichzelf en het publiek op een kritische en filosofische afstand te brengen om zo via de beelden ook iets te zeggen over de realiteit. Daarnaast zijn ook gezongen muziek en sport twee persoonlijk belangrijke en aanvullende interesses.

Hij werkte als acteur en regisseur in het Irakese Nationale Theater van Bagdad, voor de Irakese TV (acteur) en nam deel aan verschillende Arabische theaterfestivals, waaronder het Internationaal Festival van Caïro voor Experimenteel Theater, het Theaterfestival van Amman (Jordanië), het Festival van Susa (Tunesië), het Internationaal Monodrama Festival van Al-Fujairah (Verenigde Arabische Emiraten) en het Theaterfestival van Marrakech (Marokko). In België maakte hij verschillende producties: ‘Gebeurd in Bagdad’, ‘ Irak, een land van voorzichtige hoop’, ‘Stemmen uit de Chaos’, ‘Scenario van de Liefde’ (productie Moussem), Upstream (productie Carte Blanche voor de Zomer van Antwerpen), My Life en Othello (voor Monty Kultuurfaktorij).