Alexander 6266 web

Zoals reeds aangekondigd stopt Carte Blanche vzw vanaf januari 2017. We zijn blij dat de Salsa lessen worden verder gezet door de docent zelf : Alexander Zamora. De lessen blijven in het Oude Badhuis en starten weer vanaf 18/1/2017.

Je kan je via deze weg inschrijven:

Sophie Bausaert
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
0485/51 97 13

 

 

Alexander Zamora Vera (1974, Havana - Cuba) leerde dansen zoals veel van zijn landgenoten: als jonge Cubaan op straat, onder vrienden. Motivatie en absoluut hoofddoel: meisjes versieren! Op zijn dertien jaar en met drie danspassen onder de knie waagde hij zijn eerste poging... de dansmicrobe zat er vanaf toen alvast goed in.
In 2002 verliet hij het zwoele Havana en kwam aan in het koele Antwerpen. Hij merkte al snel dat de Belgen wel warm liepen voor de exotische Cubaanse ritmes en ondertussen leert hij al 12 jaar lang met veel zuiders plezier jong en oud de echte Cubaanse salsa dansen. Salsa betekent passie, energie, vrolijkheid, ritme en plezier! 
Tijdens de lessenreeks worden eerst de basispassen aangeleerd en eens die er goed in zitten, volgen de verschillende figuren. Die figuren worden in koppel gedanst, maar je hoeft geen vaste partner mee te brengen om deel te nemen aan de lessen. Alle figuren hebben Spaanse namen, maar Alexander geeft je in het Nederlands de nodige instructies om het noorden niet te verliezen. Voor je het weet zitten de Sencilla, Sombrero, Vedado, Mariposa, etc. in je benen en in je hoofd. Bij Rueda de Casino combineren de meer ervaren dansers de gekende figuren met specifieke rueda-combinaties. Hierbij danst de hele groep samen in een cirkel de figuren die door de leraar of leider geroepen worden, een echte Cubaanse specialiteit!