Fanny2 web

Zoals reeds aangekondigd stopt Carte Blanche vzw vanaf januari 2017. We zijn blij dat de lessen Afrikaanse dans worden verder gezet door Stage Rumours vzw.
De lessen blijven in het Oude Badhuis ( maandag/dinsdag) / Werkhuys (donderdag) en starten weer vanaf 9/1/2017.

Je kan je via deze weg inschrijven:

www.stagerumours.be
info (ad) stagerumours.be
0478/320 767
0478/319 265

 

Percussiebegeleiding: Babara Bangoura, Geoffrey Desmet (Smik), Massimo Palumbo, Maxime Hadji, Bouba Touré, Amara Touré, Julien Burette, e.a.  

Fanny Heuten geeft al meer dan 24 jaar lessen en workshops in binnen- en buitenland en is vooral bekend om haar passionele, eigenzinnige en uitgesproken manier van lesgeven. Daarnaast is ze ook choreografe van Compagnie Ssst...un ange passe en was sinds 1993 medeoprichtster van Carte Blanche vzw.

Ze is een passionele danseres, reeds 25 jaar intensief, onderzoekend en gefascineerd door Afrikaanse dans, waarbij het steeds op zoek gaan naar een eigen lichaamstaal en kleur een groot deel uit maken van de choreografische composities gebruikt in haar lessen en workshops.

Haar focus ligt vooral op Afrikaanse dans, maar al die tijd ging haar interesse ook uit naar andere dansstijlen, waar ze zich intensief in verdiepte en waardoor ze een heel eigen en unieke dansstijl ontwikkelde.

In haar lessen besteedt zij enerzijds aandacht aan het geaard zijn van de dans, het ontwikkelen van het ritmegevoel, de impulsen, het loslaten, isolatietechnieken en het ontwikkelen van je eigen danstaal.

Anderzijds is de repetitiviteit van basisbewegingen belangrijk om te komen tot de essentie van Afrikaanse dans: het opnemen, laten doorstromen en geven van energie. De beleving staat los van de techniek en is zeer persoonlijk. Centraal staat het zich eigen maken van de beweging en deze bevrijdend beleven.

Uitgedaagd worden je eigen kleur te ontdekken, je lichaamstaal te ontwikkelen en grenzen te verleggen vormen naast de techniek een groot onderdeel van de lessen.
De interactie tussen dansers en muzikanten is essentieel in Fanny’s workshops en lessen. Daarvoor doet ze steeds beroep op een professioneel team van muzikanten.