Katja 6519 web

Zoals reeds aangekondigd stopt Carte Blanche vzw vanaf januari 2017. In het najaar van 2017 worden de lessen Hedendaagse dans met Katja Pire verder gezet door Wisper vzw.
Ondertussen biedt Wisper ook andere cursussen Hedendaagse dans aan.
Je kan inschrijven en informatie vinden via deze weg:

www.wisper.be
Aan de hand van zowel rustige als dynamische, dansante oefeningen wordt er gewerkt aan lichaamsbewustzijn, kracht, souplesse, flow... 
Katja Pire genoot een veelzijdige dansopleiding aan de universiteit in Texas en blijft zich bijscholen in hedendaagse dans, bewegingstheater en contactimprovisatie via workshops en masterclasses.

"It's impossible to be unhappy when you're dancing"

Naast een jarenlange carrière als lesgeefster kan ze ook een indrukwekkend curriculum voorleggen als danseres, choreografe en bewegingscoach. Het Paleis, Ensemble Leporello, fABULEUS, keski.e.space, Nat Gras en 4hoog zijn enkele van de gezelschappen waar ze mee samenwerkte.
Ook technieken rond draaien, springen, rollen en moeiteloos door de ruimte bewegen komen aan bod. Via een anatomische, organische benadering van beweging proberen we bewuster en dus gezonder met ons lichaam om te gaan en te bewegen binnen onze eigen mogelijkheden. Er zal veel aandacht gaan naar de verhouding tussen spanning en ontspanning  van de spieren om tot beweging te komen, met nadruk op ademhaling en bewust gebruik van de zwaartekracht. We vertrekken vanuit alle mogelijke bewegingsimpulsen en komen zo tot een verrassende bewegingstaal. Ook partnerwerk en improvisatie komen aan bod.